Het Olympus platform en de digitale online provider Artemis Mobility zijn eigendom van het bedrijf Olympus Mobility NV. Olympus Mobility heeft als aandeelhouders mobiliteitsclub VAB, Autodeel organisatie Cambio, Taxistop VZW en Taxistop asbl.

Het Olympus platform is een unieke mobiliteitsplatform in Belgie waarop aanbieders van mobiliteitsoplossingen hun diensten kunnen aanbieden aan gebruikers. Met één druk op de knop van je smartphone zijn alle mobiliteitsoplossingen beschikbaar. Een echte ‘mobility as a service’, de eerste in zijn soort in België!

De digitale oplossing van het mobiliteitsplatform Olympus levert niet alleen openbaar vervoer tickets en toegang tot gedeeld vervoer op één factuur maar verbindt alle mobiliteitspartners in een real-time dynamisch netwerk. Begin 2018 wordt het Olympus platform ook uitgebreid met straat parkeren en carpool.
Met deze multimodale aanpak komt Olympus tegemoet aan de behoeften naar onder meer cafetariaplannen en mobiliteitsbudgetten van bedrijven en werknemers.

Het Olympus mobiliteitsplatform zal de komende jaren nog sterk verder evolueren.

Olympus mobiliteitsplatform wordt de norm in de mobiliteitssector

De Belgische leasemaatschappijen ALD Automotive, Belfius Auto Lease, KBC Autolease en Volkswagen D’Ieteren Finance maar ook kleinere partners zoals Xyrus fleet en Westlease doen beroep op het Olympus “Mobility as a service” platform. Het is de verwachting dat nog andere partners zich zullen aansluiten bij het Olympus platform.

1. Toegang tot alle openbaar vervoer en andere mobiliteitsaanbieders2. Digitale aankoop van tickets bij onder meer de NMBS, MIVB, De Lijn en TEC3. Eenvoudig beheer van één mobiliteitsbudget en één factuur

1. Via het keuzemenu in de Artemis app, powered by Olympus, kunnen gebruikers kiezen om zich te verplaatsen met  de trein, tram, bus, metro, deelauto of -fiets. Voor het volledige reistraject of in combinatie met hun leasingwagen, inclusief parkeren.

2. Binnen de app kan de gebruiker met zijn smartphone digitaal tickets aankopen bij álle openbaar vervoermaatschappijen: NMBS, MIVB, De Lijn en TEC. Maar ook bij de deelfietsen van Blue-bike of Velo. Hetzelfde geldt voor Cambio deelauto’s en B-Parking, de stationsparkings.

Alle digitale tickets die via het Olympus-platform gekocht worden, blijven binnen de app beschikbaar in één overzichtsmenu.

3. Eenvoud en flexibiliteit zijn sleutelwoorden bij Artemis. Zo laat de mobiele app het beheer toe van één vooraf bepaald mobiliteitsbudget. Maandelijks krijgt de gebruiker en zijn werkgever één factuur.

Nog vragen? Contacteer ons.